CAPTCHA

A CAPTCHA egy mozaikszó, mely a „Completely Automated Public Turing Challenge”, vagyis a „Teljesen automata nyilvános Turing-kihívás” kifejezést jelöli. Célja, hogy egy interfész használójáról minden kétséget kizáróan megállapítsa, hogy ember vagy robot. Ehhez a mesterséges intelligencia számára egyelőre leküzdhetetlen, de az ember számára triviális feladványokat kell megoldani, például szöveges feladványt megválaszolni vagy egy zavaros képről leolvasni a karaktereket. 

CAPTCHA-teszteket a weboldalak és IT rendszerek azért használnak, hogy elkerülhető legyen az adott szolgáltatásban az algoritmusok segítségével történő bármilyen visszaélés.

Utoljára szerkesztve: 2022. február 26.

Kapcsolódó témák

Kapcsolódó gyűjtemények

Utoljára megtekintett definíciók

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.

Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz!