De minimis szabály / Csekély összegű támogatás

A de minimis egy a lehetséges állami támogatási kategóriák közül. Az EU-rendeletben megfogalmazott ún. általános de minimis szabály összegszerűen és egy időszakra vonatkozóan korlátozza az egy adott vállalkozás részére a de minimis támogatási kategóriában nyújtható állami támogatás összegét. 

Eszerint a folyó pénzügyi évben és az azt megelőző két pénzügyi év során a vállalkozásnak odaítélt csekély összegű (de minimis) támogatás(ok) támogatástartalma nem haladhatja meg a 200 000 eurónak megfelelő forintösszeget. Az, hogy egy állami támogatás csekély összegű támogatásnak minősül, az adott támogatási ügyletre vonatkozó dokumentációból (pályázati felhívásból, illetve a későbbiekben a támogatási okiratból, szerződésből) derül ki.

 

Utoljára szerkesztve: 2022. február 26.

Ha részletesebben is olvasna a témáról partnerünk, a Start Up Guide Galaxis fogalomtárában, kattintson!

Kapcsolódó témák


Utoljára megtekintett definíciók

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.

Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz!