Külső winchester / Külső merevlemez

A külső winchesterek olyan, pl. számítógépekhez, médialejátszókhoz csatlakoztatható  külső adattárolók, amelyek nagy tárkapacitást biztosítanak, miközben bárhova magunkkal vihetjük őket. Ezekben az eszközökben ugyanolyan merevlemezek vagy SSD meghajtók dolgoznak, mint az asztali számítógépekben vagy notebookokban, viszont egy USB csatlakozóval felszerelt külső „ház” segítségével köthetjük őket a számítógépre. 

A külső merevlemezek strapabírók, van belőlük ütésálló változat is, de azért azt mindenképpen érdemes észben tartani, hogy a hagyományos winchesterekkel működő változatokban mozgó alkatrészek vannak, így nem tűrik jól a fizikai behatásokat (pl. magas hőmérséklet, nagy hőmérséklet-ingadozás, ütés, rázás).

Utoljára szerkesztve: 2022. február 26.

Kapcsolódó témák


Utoljára megtekintett definíciók

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.

Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz!