Malware / Ransomware / Zsarolóvírus

A malware egy kártékony szoftver, melyet arra terveztek és építettek, hogy behatoljon számítógépes rendszerekbe és ott kárt okozzon, adatot rongáljon meg vagy egyéb pusztítást végezzen. A legalapvetőbb kártékony szoftverek a vírusok, féregprogramok, trójai programok, kémprogramok és a zsarolóvírusok. 

A hálózati eszközök gyártói, operációs rendszerek fejlesztői és az IT-biztonsági cégek hatékony védelmi megoldásokat kínálnak az ilyen szoftverek ellen, de az újabb és újabb sérülékenységek mindig kockázatot jelentenek, ezért érdemes folyamatosan frissíteni és karbantartani számítógépeink védelmét.

Utoljára szerkesztve: 2021. november 21.

Kapcsolódó témákUtoljára megtekintett definíciók

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.

Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz!