Memóriakártya

A memóriakártyákat legtöbbször csak kép, hang, illetve videó rögzítésére szolgáló eszközökben használják adattárolásra. A szerepük az, hogy például a fényképezőgép erre rögzíti a képeket fotózáskor, majd a memóriakártyáról egy kártyaolvasó segítségével számítógépre kerülnek át a képek. A memóriakártyákra azért is érdemes inkább csak átmeneti, külső adattárolókként tekinteni, mert kialakításuk miatt sérülékeny eszközök. Egy fotós mondás szerint nem az a kérdés, hogy egy memóriakártya elromlik-e, hanem az, hogy mikor.

A memóriakártyákat a csatlakozás típusa, illetve a kártya írási-olvasási sebessége alapján csoportosítják. Vásárlás előtt mindig érdemes ellenőrizni, hogy az eszköz, amiben használni akarjuk, pontosan milyen kártyákat tud kezelni.

Utoljára szerkesztve: 2021. november 21.

Kapcsolódó témákUtoljára megtekintett definíciók

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.

Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz!