Operatív program

Egy adott EU-s fejlesztési időszak forrásainak felhasználására vonatkozó tematikus tervet rögzítik az operatív programok: például a jelenlegi 2021–2027-es ciklus gazdaságfejlesztés szempontjából kiemelten fontos operatív programja, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz. Az operatív programok alá rendeződnek a tényleges pályázati felhívások, az ezekbe tartozó pályázatok könnyen felismerhetők a kódszámukban szereplő „GINOP_Plusz” jelzésről.

A várható pályázati lehetőségekről az ún. éves fejlesztési keretek (ÉFK) adnak bővebb felvilágosítást. Az ÉFK-k az operatív programokhoz és a pályázati felhívásokhoz hasonlóan elérhetők a központi pályázati oldalon.

Utoljára szerkesztve: 2022. február 27.

Ha részletesebben is olvasna a témáról partnerünk, a Start Up Guide Galaxis fogalomtárában, kattintson!

Kapcsolódó témák


Utoljára megtekintett definíciók

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.

Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz!