Platformfüggetlenség

A számítógépes szoftverek és digitális szolgáltatások mindig valamilyen hardver és szoftver környezetre vannak kifejlesztve, ezért nem feltétlenül vihetők át szabadon különböző platformok között. Platformként tekintünk az operációs rendszerekre, mint a Microsoft Windows, Linux, Mac OS vagy általában a hardverkörnyezetekre, mint személyi számítógép, Xbox, Playstation vagy iPhone.

A platformfüggetlenséghez a programokat fejlesztőik vagy elkészítik minden egyes operációs rendszerre, vagy valamilyen átjárható felületre írják meg, például böngészőben futtatható webes alkalmazásként. 

Utoljára szerkesztve: 2022. április 17.

Kapcsolódó témákUtoljára megtekintett definíciók

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.

Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz!