RAM / Random Access Memory / Tetszőleges hozzáférésű memória / Közvetlen hozzáférésű memória / Véletlen hozzáférésű memória / Memória

A RAM-ok olyan memóriatípusok a számítástechnikai és elektronikus eszközökben, amik (párjuk, a tartós adattárolásra használt ROM-mal ellentétben) ideiglenesen tárolják a processzor számára végrehajtandó utasításokat és a szükséges adatokat. 

A RAM-ok elengedhetetlenek egy számítógép működéséhez, és gyakran párban helyezik el őket, hogy nagyobb sávszélességgel tudjanak kommunikálni a processzorral. Sebességét MHz-ben, tárolókapacitását gigabájtban mérjük.

 

Utoljára szerkesztve: 2022. április 17.

Kapcsolódó témákUtoljára megtekintett definíciók

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.

Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz!