SOA / Service-Oriented Architecture / Szolgáltatásorientált architektúra

A felhő rendszerekben elterjedt szolgáltatásorientált architektúra egy olyan szoftverfejlesztési modell, mely lehetőséget biztosít a szolgáltatásoknak, hogy egymással kommunikáljanak akkor is, ha azok különböző platformokon és programnyelveken jöttek létre. 

Az ilyen szolgáltatások egységes interface-eket, sztenderd megoldásokat és szerkezeti mintázatokat használnak, így egyszerűen és gyorsan lehet egy kódrészletet átvinni egy másik alkalmazásba. Ennek révén rengeteg programozási feladat szűnik meg, hiszen nem kell ugyanazokat a modulokat újra és újra létrehozni és nem is kell bajlódni azzal, hogyan kapcsolódnak össze a különírt részek. 

Utoljára szerkesztve: 2021. november 21.

Kapcsolódó témák
Kapcsolódó gyűjtemények

Utoljára megtekintett definíciók

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.

Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz!