Software as a service / SaaS

Ha költséghatékonysági vagy más okokból nem akarunk minden szükséges szoftvert megvásárolni cégünkbe, akkor jönnek képbe az SaaS megoldások, amikor a vásárlás helyett, bérleti díj ellenében interneten keresztül, akár felhőszolgáltatásként igény szerinti hozzáférést kapunk a szoftver használatához. 

A SaaS legnagyobb előnye az alacsony beruházási költség (CAPEX) és a rugalmas (fel- és le-) skálázhatóság. A költségek a használat során jelentkeznek folyamatosan (OPEX) Szolgáltatótól és választott szoftvertől függően adatmennyiség, használati idő, felhasználók száma vagy egyéb paraméter alapján történik az árazás. Ráadásul a hardverkörnyezet kialakításával vagy a szoftver frissen tartásával sem kell vesződni.

 

Utoljára szerkesztve: 2022. február 27.

Ha részletesebben is olvasna a témáról partnerünk, a Start Up Guide Galaxis fogalomtárában, kattintson!

Kapcsolódó témák
Kapcsolódó gyűjtemények

Utoljára megtekintett definíciók

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.

Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz!