Személyes adat

Személyes adat minden azonosított vagy azonosítható természetes személyre (az „érintett”) vonatkozó bármely információ. Személyes adat így például a név, a lakcím, a kép vagy a hangfelvétel, illetve az ujjlenyomat, de annak számítanak a fogyasztói szokások vagy a politikai preferenciák is. Olyan, az érintettel csupán áttételes kapcsolatban álló adatok is személyes adatnak tekintendők, mint az általa használt gépkocsi rendszáma vagy az általa használt számítógép IP-címe.

A személyes adatok kezelésével kapcsolatos szabályokat a GDPR, az Európai Unió adatvédelmi rendelete tartalmazza, melynek minden szolgáltatónak meg kell felelnie.

 

Utoljára szerkesztve: 2021. november 9.

Ha részletesebben is olvasna a témáról partnerünk, a Start Up Guide Galaxis fogalomtárában, kattintson!

Kapcsolódó témákKapcsolódó gyűjtemények

Utoljára megtekintett definíciók

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.

Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz!