Virtuális valóság / VR / Virtual Reality

A virtuális valóság egy olyan számítógép által generált környezet, ahol a felhasználó egy digitális világ részévé válik és az adott szoftver szabályainak megfelelően a környezettel interakcióba léphet: így akár más VR-ban vagy VR-on kívül lévő emberekkel is kommunikálhat a világ bármely tájáról. Gyakorlati felhasználási lehetőségei: virtuális séták pl. múzeumokban, gyártósorok működésének elemzése, vagy akár egy tervezés alatt lévő lakás bejárása.

A valóság kizárását rendszerint egy speciális szemüveg segítségével lehetséges megoldani, ami videó, hang és egyéb, tapintásra alapuló jelekkel stimulálja érzékszerveinket, és hiteti el velünk, hogy egy másik világba kerültünk. A valóságos világot nem kizáró, hanem kiegészítő virtuális megoldásokat kiterjesztett valóságnak nevezzük.

Utoljára szerkesztve: 2022. február 27.

Ha részletesebben is olvasna a témáról partnerünk, a Start Up Guide Galaxis fogalomtárában, kattintson!

Kapcsolódó témák


Utoljára megtekintett definíciók

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.

Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz!