Webmail / Web-based email

Az e-mail az internet egyik legrégebbi protokollja, melyhez azonban e-mail-szerverekre van szükség a továbbításhoz és kliensekre ahhoz, hogy a felhasználó a leveleket olvasni, írni és rendszerezni tudja. Korábban ezek a számítógépre telepítendő asztali kliensek voltak, de a felhő technológiák térhódításával egyre inkább elterjedt a böngészőben felhő alapon futó web alapú e-mail-kliens. 

Előnye, hogy a szerverről nem kell áttölteni a leveleket, azonnal megjelennek, nagyon gyorsan kereshetők. Hátránya, hogy internetkapcsolat nélkül többnyire egyáltalán nem működnek, míg az asztali programokban a küldést és fogadást leszámítva minden elérhető offline is.

Utoljára szerkesztve: 2021. november 21.

Kapcsolódó témák

Kapcsolódó gyűjtemények

Utoljára megtekintett definíciók

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.

Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz!