Wireless / Wi-fi

A vezeték nélküli hálózatok előnye a nyilvánvaló kényelem és a könnyű szervezhetőség, hátránya a vezetékes LAN hálózatokhoz képest gyengébb biztonság, illetve a távolsággal arányosan drasztikusan csökkenő teljesítmény.

A legáltalánosabban használt vezeték nélküli hálózati technológia a  wi-fi, ami képessé teszi a számítógépeket, mobil eszközöket és egyéb digitális eszközöket arra, hogy más hálózatokhoz, például az internethez csatlakozzanak. Az eszközök minden esetben egy routerhez csatlakoznak, mely kezeli, irányítja autentikálja a hálózatba kötött végpontok felé az adatforgalmat. A kétirányú adatforgalom az éterben, levegőben zajlik kábelek nélkül 2,4 GHz-es vagy 5 GHZ-es frekvenciatartományban. 

Utoljára szerkesztve: 2021. november 21.

Kapcsolódó témák

Kapcsolódó gyűjtemények

Utoljára megtekintett definíciók

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.

Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz!