Agilis módszertan

Az agilis módszertan a Scrumhoz hasonlóan a szoftverfejlesztésből származó menedzsmentszemlélet. Az agilis módszertan a személyes kapcsolatokban rejlő erőt igyekszik felszabadítani azzal, hogy egy csoportba ülteti a projekt megoldásához szükséges eltérő tudással rendelkező szakembereket, akik így nagyon fókuszáltan tudnak megoldani egy-egy problémát, miközben képesek háttérbe szorítani saját üzleti területük megszokáson alapuló gyakorlatait és parciális érdekeit (üzleti silók). A lean és a design thinking mellett napjaink egyik legfontosabb cégvezetési metódusa. Lényege az adaptivitás (a szoftverfejlesztésben szokás is adaptív módszertannak hívni) azaz a folyamatos iteráció, és így az önreflexió lehetősége.

Utoljára szerkesztve: 2022. április 17.

Ha részletesebben is olvasna a témáról partnerünk, a Start Up Guide Galaxis fogalomtárában, kattintson!

Kapcsolódó témák


Kapcsolódó gyűjtemények

Utoljára megtekintett definíciók

Kérdése van? Szeretne többet megtudni? Regisztráljon, vagy keresse tanácsadóinkat!

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.

Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz!