ÁSZF / Általános szerződési feltételek / Felhasználási feltételek

Ha jogi szempontból nézzük, minden egyes esetben, amikor valaki egy webshopban vásárol valamit vagy egy weboldalon valamilyen szolgáltatást használ, akkor szerződés jön létre a vevő és az eladó, illetve a szolgáltató között. 

Ilyenkor nyilván életszerűtlen minden egyes alkalommal külön megállapodást kötni, ugyanakkor a szolgáltatás vagy a vásárlás feltételeit valahogy mégis rögzíteni kell. Erre való az ÁSZF, mely egy szerződéses kikötés, amelyet az alkalmazója több szerződés megkötése céljából egyoldalúan, a másik fél közreműködése nélkül előre meghatározott, és amelyet a felek egyedileg nem tárgyaltak meg.

A szoftverek esetében a végfelhasználói licencszerződések (EULA) szintén ÁSZF-ként érvényesülnek.

Utoljára szerkesztve: 2022. február 26.

Ha részletesebben is olvasna a témáról partnerünk, a Start Up Guide Galaxis fogalomtárában, kattintson!

Kapcsolódó témákUtoljára megtekintett definíciók

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.

Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz!