Webáruház / Webshop

A webáruház egy olyan weboldal, ahová az eladók feltöltik eladni tervezett termékeiket, a vevők pedig kiválasztják a nekik szükségeset, eldöntik, hogy hogyan szeretnék kifizetni és átvenni azt, majd ezek alapján létre is jön az ügylet. 

Egy webáruház sok szempontból persze ugyanolyan, mint egy hagyományos bolt, sikeréhez elengedhetetlen a jó (online) marketing, és ugyanúgy meg kell felelnie a fogyasztóvédelmi szabályoknak is.

Webáruházat lehet nulláról fejlesztetni is, de ma már számos olyan felhőben üzemelő keretrendszer van, ahol testre szabható és bérelhető webshopokat találunk. Minden webáruház kötelező kelléke az ÁSZF és az Adatkezelési Szabályzat.

Utoljára szerkesztve: 2022. február 27.

Ha részletesebben is olvasna a témáról partnerünk, a Start Up Guide Galaxis fogalomtárában, kattintson!

Kapcsolódó témák
Kapcsolódó gyűjtemények

Utoljára megtekintett definíciók

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.

Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz!