Fintech

Pénzügyi technológia vagy szolgáltató, melynek működése jellemzően innovációt tartalmaz. A fintech cégek részben maguknak a bankoknak készítenek elemző – big data alapú – szolgáltatásokat, de nagy többségük olyan tisztán digitális, innovatív szolgáltatásokat – pl. átutalási, fizetési rendszereket, blokchain alapú megoldásokat – fejleszt, melyek már versenyeznek a klasszikus banki termékekkel.

A háttérben meghúzódó technológiák a legfejlettebb elérhető technológiai elemeket ötvözik. Szabályokban definiált megfelelőség jellemzi, pl. többek között a PSD2.

Utoljára szerkesztve: 2022. február 26.

Ha részletesebben is olvasna a témáról partnerünk, a Start Up Guide Galaxis fogalomtárában, kattintson!

Kapcsolódó témák

Kapcsolódó gyűjtemények

Utoljára megtekintett definíciók

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.

Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz!