Digitalizáció

A digitalizáció a fizikai világ számítógépes feldolgozása, mely egyértelmű előnyei – pl. hatékonyságnövekedés, költségcsökkentés – révén a világot megváltoztató trenddé vált. Az elmúlt évtizedekben egyre erősödő digitalizáció már eddig is jelentősen megváltoztatott fontos gazdasági területeket: az ipar4.0, az e-kereskedelem, a szállítmányozás (pl. önvezető járművek), a bankolás, az oktatás (e-learning), a közösségi média, a céges kommunikáció csak pár példa minderre.

A digitális transzformáció azonban nem csak a ma is látható technológiai változások bekövetkezését jelenti: az infokommunikáció fejlődése, a gyors globális hálózat, az 5G, a digitális eszközök terjedése a következő 10-20 évben sokak szerint fenekestül fogja felforgatni az általunk ismert és megszokott üzleti világot. 

Utoljára szerkesztve: 2022. február 26.

Ha részletesebben is olvasna a témáról partnerünk, a Start Up Guide Galaxis fogalomtárában, kattintson!

Kapcsolódó témák

Utoljára megtekintett definíciók

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.

Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz!