Innováció / Innovatív vállalkozás

Ismert technológiai problémákra vagy piaci szituációkra újszerű, új megközelítésű válasz: ez maga az innováció. Az innovatív ötlet lehet szinte bármi: egy termék, szolgáltatás, de akár egy eljárás vagy egy üzleti modell is hozhat újdonságot – gondoljunk csak a bankvilágot felforgató fintech iparágra, vagy azon belül a közösségi finanszírozás mára népszerűvé vált formáira.

Az ilyen újdonságokat, újszerű megoldásokat, ötleteket megvalósító, piacra vivő cégeket nevezzük innovatív vállalkozásoknak. Közéjük tartoznak a kkv-világ üdvöskéiként számon tartott nagy kockázatú és egyben gyors növekedéssel, és jól skálázható üzletet ígérő startupok is.

Utoljára szerkesztve: 2022. május 23.

Ha részletesebben is olvasna a témáról partnerünk, a Start Up Guide Galaxis fogalomtárában, kattintson!

Kapcsolódó témákKapcsolódó gyűjtemények

Utoljára megtekintett definíciók

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.

Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz!