KKV / Kis- és középvállalkozások

A cégeket az EU statisztikai besorolása mikro-, kis-, közép- és nagyvállalati kategóriákba sorolja. A kkv a három kisebb méretű cégcsoportot jelöli: a definíció szerint kkv-nak számít minden olyan cég, melynek árbevétele nem éri el az 50 millió, mérlegfőösszege a 43 millió eurót és 250-nél kevesebb alkalmazottja van – nem meglepő, hogy a hazai vállalkozások több mint 99 %-a e kategóriába esik.

A kkv besorolásnak azért van jelentősége, mivel számos pályázat és támogatási program kizárólag a mikro-, kis- és középvállalkozások (azaz a kkv-k) számára érhető el – mint a Modern Vállalkozások Programja is.

Utoljára szerkesztve: 2022. február 27.

Ha részletesebben is olvasna a témáról partnerünk, a Start Up Guide Galaxis fogalomtárában, kattintson!

Kapcsolódó témák


Utoljára megtekintett definíciók

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.

Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz!