Blockchain / Blokklánc

A blockchaint a fintech – és ezen belül a kriptovaluták – fejlődése vezette be. A blockchain olyan technológiát takar, amelyben a blokkokba foglalt új információt (pl. tranzakciót) mindig a blokklánc végéhez lehet és kell fűzni. Azaz tulajdonképpen egy olyan adatbázis, ami tartalmazza az összes tranzakciót kezdetektől fogva, ráadásul minden a rendszerhez csatlakozott számítógépen. 

E decentralizált működés előnye, hogy az adatokat így senki nem írhatja át önkényesen, ugyanakkor (lásd okos szerződések) minden felhasználó változásokat hajthat végre az utolsó állapothoz képest.

Utoljára szerkesztve: 2022. február 26.

Ha részletesebben is olvasna a témáról partnerünk, a Start Up Guide Galaxis fogalomtárában, kattintson!

Kapcsolódó témákKapcsolódó gyűjtemények

Utoljára megtekintett definíciók

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.

Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz!