Business intelligence / BI / Üzleti intelligencia

Az üzleti intelligencia fogalomkörébe lényegében minden, a vállalattal és a piaccal kapcsolatos tudás és képesség beletartozik, ami a minél jobb üzleti döntéshozatalt szolgálja. Erre a célra ma már számtalan szoftveres megoldást is találunk, ezek gyűjtőneveként is gyakran használják a Business Intelligence vagy BI kifejezést. 

A Business ntelligence tárgykörébe tartozik a vevők szokásainak ismerete éppen úgy, mint a cég által alkalmazott informatikai (pl. vállalatirányítási vagy vezetői információs) rendszerek vagy a piacon hozzáférhető hasonló technológiák és best practice-ek ismerete.

Utoljára szerkesztve: 2022. február 26.

Kapcsolódó témák

Kapcsolódó gyűjtemények

Utoljára megtekintett definíciók

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.

Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz!