DaaS / Data as a Service / Desktop as a Service / Device as a Service

A DaaS több dolgot is jelenthet az informatikában. A SaaS-hoz és az IaaS-hoz hasonlóan közös vonásuk, hogy felhő alapú szolgáltatások, amiket használatarányos díjért vehetünk igénybe. A Data as a Sevice az előfizetésért adatok használatát teszi lehetővé, a Device as a Service pedig eszközt, illetve teljes keretrendszereket is biztosíthat ilyen módon. 

Komplex szolgáltatás a Desktop as a Service, amely akár egy egyszerű grafikus felületen is képes egy számítógép felhasználói élményét nyúltani, az összes perifériával, adattárolással, szoftverekkel egyetemben. 

Utoljára szerkesztve: 2022. május 23.

Kapcsolódó témák
Kapcsolódó gyűjtemények

Utoljára megtekintett definíciók

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.

Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz!