Fájltípusok

A fájltípus a fájlok besorolásánál gyakorlatilag olyan, mint a biológiában az állatok és a növények besorolása. Vannak főtípusok és altípusok, sőt az altípusok altípusának is vannak altípusai. 

A hétköznapok során a fájlokkal is pont ugyanaz van, mint az állatokkal, elég, ha azt tudjuk, hogy egy kutyáról (szövegfájlról) van szó, a tapasztaltabbak tudják csak megmondani ránézésre, hogy spánielt (Microsoft Word formátumú szövegfájlt) vagy foxit (Open Office Writer formátumú szövegfájlt) látunk. Főleg azért, mert a mai operációs rendszerek már tudják helyettünk, hogy mi kell ahhoz, hogy az előttünk lévő fájlt használni tudjuk.

Utoljára szerkesztve: 2021. november 21.

Kapcsolódó témák


Utoljára megtekintett definíciók

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.

Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz!