File / Fájl / Állomány

A számítógépeken, a digitális világban való rendszerezett adattárolás legkisebb alapegysége a fájl. A fájlok minden esetben valamilyen funkcióval rendelkeznek, szerkezetük, tartalmuk eszerint a funkció szerint van összerendezve. 

Vannak olyan fájltípusok, amelyekkel mindenki folyamatosan találkozik a hétköznapi élet során (pl. szövegfájl, zenei fájl, prezentációfájl), míg más fájltípusok létezéséről sem tudunk, pedig nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy működjön a számítógépünk vagy az internet (például a különböző beállításokat tartalmazó konfigurációs állományok). 

Utoljára szerkesztve: 2021. november 21.

Kapcsolódó témákUtoljára megtekintett definíciók

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.

Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz!