GeoIP szűrés

A GeoIP szűrés lehetővé teszi, hogy egy weboldal elérését bizonyos országokból lehetetlenné tegyük. Sokszor semmi értelme nincs, hogy egy weboldalt távoli, egzotikus országokból is meg tudjanak nyitni, ilyenkor érdemes a GeoIP szűrést alkalmazva kizárni a megnyitás lehetőségéből azokat az országokat, ahonnan gyakran indítanak rosszindulatú támadásokat weboldalak ellen. 

A GeoIP szűrés megrendelhető erre szakosodott szolgáltatóktól, de a szűrés beállítható az operációs rendszerek tűzfalaiban is. Fontos, hogy az Európai Unión belülről érkező látogatók esetén az EU tiltja ennek bárminemű alkalmazását. 

Utoljára szerkesztve: 2021. november 26.

Kapcsolódó témák
Kapcsolódó gyűjtemények

Utoljára megtekintett definíciók

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.

Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz!