Internet of Things / IoT / Dolgok internete

Egyre több tárgyunkat és (okos)eszközünket látjuk el szenzorokkal, hogy azok az interneten keresztül kommunikálhassanak egymással vagy szoftvereinkkel. Így az általuk gyűjtött adatok segítségével algoritmusok vezérlik, hangolják össze működésüket – ez maga a dolgok internete.

A dolgok internete tehát rengeteg adatot termel, többek között ez ad alapot a gépi tanuláshoz, és ezen adatok feldolgozásának igénye teremtette meg a Big Datát. Az IoT kiemelt felhasználási területe az ipar, ahol így akár a teljes termékláncban közvetlenül kommunikálhatnak egymással a gépek, eszközök. 

Utoljára szerkesztve: 2022. április 17.

Ha részletesebben is olvasna a témáról partnerünk, a Start Up Guide Galaxis fogalomtárában, kattintson!

Kapcsolódó témák
Kapcsolódó gyűjtemények

Utoljára megtekintett definíciók

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.

Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz!