Képpontokon alapuló képtárolás

A képpontokon alapuló tárolás során az történik, hogy a képet felosztjuk előre meghatározott számú sorra és oszlopra, majd az így létrejövő táblázat egyes celláiba berakunk egy-egy pontot, és ezen pontok összessége adja ki magát a képet. 

Az így tárolt képek minőségét, szerkeszthetőségét és nagyíthatóságát az eredeti cellamennyiség (felbontás) határozza meg. Jelentősen nagyítani, alakítani minőségromlás nélkül csak a nagy felbontású (sokcellás) képeket lehet. Ezek tárolása viszont sok tárhelyet igényel. Legismertebb formátumai: jpg, png, tif, bmp.

Utoljára szerkesztve: 2021. november 21.

Kapcsolódó témákUtoljára megtekintett definíciók

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.

Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz!