Képfájltípusok

A képeket tartalmazó fájlok funkciója nem más, mint hogy valamilyen vizuális tartalmat tároljanak és/vagy tegyenek szerkeszthetővé, használhatóvá. Leginkább aszerint csoportosítjuk őket, hogy ezt milyen módon teszik.

Az alapvető megkülönböztetést a vektoros és a képpontokon alapuló tárolási mód jelenti. A vektoros képek tetszés szerinti méretre nagyíthatók, míg a képpont alapú formátumok erős nagyítás esetén szemcséssé, torzzá válnak. A legismertebb vektoros formátumok az svg, ai, eps és egyes pdf-ek, míg a leggyakoribb képpont alapú formátumok a jpg, png, tif, bmp.

 

Utoljára szerkesztve: 2022. február 26.

Kapcsolódó témák


Utoljára megtekintett definíciók

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.

Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz!