Mobilapplikáció / Mobilalkalmazás

A mobilapplikációk alapvetően okostelefonos (vagy táblagépes) felhasználásra optimalizált, különböző feladatokat ellátó (pl. navigáció, mobil böngésző, zenelejátszó stb.) ingyenes vagy díj ellenében letölthető szoftverek

Mivel egy mobilalkalmazást illik mind a két uralkodó mobiloperációs rendszerre (iOS, Android) elkészíteni és folyamatosan karbantartani, ezért fejlesztése gyakran jelentős költséggel jár. Sokszor jobb megoldás, ha egy vállalkozás saját weboldalának fejlesztésekor figyel arra, hogy az mobilon is jól használható, reszponzív legyen.

Utoljára szerkesztve: 2022. február 27.

Ha részletesebben is olvasna a témáról partnerünk, a Start Up Guide Galaxis fogalomtárában, kattintson!

Kapcsolódó témákUtoljára megtekintett definíciók

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.

Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz!