Online fizetés / Elektronikus fizetés

Az online fizetés lehetővé teszi, hogy a felhasználók azonnal fizetni tudjanak az interneten egy ott vagy máshol vásárolt termékért, szolgáltatásért. 

Az online fizetési megoldások alapesete a bankkártyás fizetés, amikor a felhasználónak a bank oldalán meg kell adnia bankkártyája adatait. Folyamatosan terjednek ugyanakkor az olyan megoldások, amelyek lehetővé teszik egy már előre regisztrált bankkártyával vagy előre feltöltött egyenleggel történő fizetést, és az egyre szaporodó fintech megoldások sorába tartozik az azonnali fizetések rendszere is.

Utoljára szerkesztve: 2021. november 21.

Ha részletesebben is olvasna a témáról partnerünk, a Start Up Guide Galaxis fogalomtárában, kattintson!

Kapcsolódó témákKapcsolódó gyűjtemények

Utoljára megtekintett definíciók

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.

Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz!