Pendrive

A pendrive az egyik legelterjedtebb, kisméretű, strapabíró kialakítású külső adattároló eszköz. Leggyakrabban arra használjuk, hogy egyik számítógépről a másikra átvigyünk fájlokat. A pendrive-ok szinte kizárólag USB csatlakozóval készülnek, ennek előnye, hogy szinte bármilyen eszközhöz csatlakoztathatók. 

Kis méretük, hordozhatóságuk miatt könnyen el tudnak veszni, ezért pendrive-on csak olyan adatokat tároljunk, amikről van máshol is legalább egy példány. Ha olyan adatokat tárolunk rajtuk, amiket biztonságban akarunk tudni illetéktelenektől, akkor érdemes a pendrive-ot jelszóval vagy valamilyen más biztonsági megoldással védeni.

Utoljára szerkesztve: 2021. november 21.

Kapcsolódó témák

Utoljára megtekintett definíciók

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.

Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz!