SOA governance / SOA-irányítás

A SOA Governance azon folyamatok összessége, melyek a szolgáltatásorientált architektúrák összefogását, kezelését, menedzselését célozzák.

Egyszerűen fogalmazva a vállalatokon belül minden olyan törekvés ide tartozik, melynek célja, hogy a fejlesztési célok teljesüljenek, mégpedig a legjobb gyakorlatok szerint, betartva a szabályozási előírásokat, törvényeket, és emellett az erőforrások optimalizálva legyenek felhasználva. A SOA-optimalizálás és -irányítás figyelemmel van az emberekre, folyamatokra és technológiákra is, ez inkább egy viselkedés, mint egy kézzelfogható termék vagy előírás.

Utoljára szerkesztve: 2021. november 21.

Kapcsolódó témák


Kapcsolódó gyűjtemények

Utoljára megtekintett definíciók

Kérdése van? Szeretne többet megtudni? Regisztráljon, vagy keresse tanácsadóinkat!

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.

Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz!