Szoftverspecifikáció / User story

A szoftverspecifikáció egy átfogó dokumentum egy fejlesztendő új szoftver szándékolt céljairól, környezetéről, üzleti igényekről, mely tételesen tartalmazza, hogy a szoftver mit fog csinálni és mi az elvárás a működésével kapcsolatban. Célja a fejlesztési idők és költségek csökkentése, a hibák, félreértések minimalizálása.

A specifikáció részletessége sokban függ attól, hogy maga a szoftverfejlesztés milyen módszertan (agilis vagy vízesés) alapján történik – az egyszerűbb, az ügyféllel folyamatos egyeztetésen alapuló specifikációkat user story néven különböztethetjük meg.

Utoljára szerkesztve: 2022. február 27.

Ha részletesebben is olvasna a témáról partnerünk, a Start Up Guide Galaxis fogalomtárában, kattintson!

Kapcsolódó témák
Utoljára megtekintett definíciók

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.

Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz!