Webtárhely / Web hosting

A webtárhely szolgáltatás egy olyan megoldás, ahol az ügyfél egy távoli szerver erőforrásainak egy részét saját maga menedzselheti azzal a céllal, hogy nyilvános tartalmat tegyen rajta keresztül közzé az interneten. 

A webtárhely szolgáltatásoknál dedikált tárhely és többféle szolgáltatás áll a felhasználók és weboldalaik rendelkezésére. Kisebb forgalmú webhelyek, privát e-mail domainek vagy kisebb céges hálózati meghajtók, FTP szerverek egyszerűen telepíthetők egy webtárhely szolgáltatásra. Alternatívája manapság a felhő technológiára épülő szolgáltatások, melyeket sok esetben már SaaS megoldásként kínálnak és a felhasználónak nem kell önmagának menedzselnie a szervert sem. 

Utoljára szerkesztve: 2021. november 21.

Kapcsolódó témák


Kapcsolódó gyűjtemények

Utoljára megtekintett definíciók

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.

Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz!