Adatgazdaság

Adatgazdaságnak nevezzük annak makrogazdasági és közvetlen üzleti célú kiaknázását, hogy a digitalizáció, a gyors adatátvitel, a szenzorok alkalmazása és a számítógépek hihetetlen adatfeldolgozó képessége révén egyre több információt tudunk gépekre vinni, adatbázisokba rendezni és elemezni (hatalmas adatmennyiségek esetén ez a Big Data). Ezekből az adatokból az élet minden területén – kis- és nagyvállatoknál, államigazgatásban, tudományban – következtetéseket tudunk levonni, előrejelzéseket készíthetünk vagy rendszereket vezérelhetünk. Ezen alapul az önvezetés vagy az egyre jobb időjárás-előrejelzés. 

Utoljára szerkesztve: 2022. április 17.

Ha részletesebben is olvasna a témáról partnerünk, a Start Up Guide Galaxis fogalomtárában, kattintson!

Kapcsolódó témákUtoljára megtekintett definíciók

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.

Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz!