Átforduló támogatás / Feltételes vissza nem térítendő támogatás

A GINOP Plusz, illetve más operatív programok egyes pályázatainál a felvett támogatás a vállalkozás számára alapból visszatérítendőnek minősül, ám amilyen mértékben a vállalkozás teljesíti a pályázati felhívás által előírt ún. eredményességi célokat, úgy végül mentesülhet a visszafizetés terhe alól. Ebben az esetben a támogatás részben vagy egészben vissza nem térítendő támogatássá alakul át. Az MVP egyes szolgáltatási elemeinek igénybevétele (pl. IKT-átvilágítás, Digitális Fejlesztési Koncepció, Digitálisan Felkészült Vállalkozás minősítés vagy a program rendezvényein való részvétel) akár 20 százalékpontos átfordulást jelenthet egyes GINOP Plusz vállalkozásfejlesztési konstrukciókban.

Utoljára szerkesztve: 2022. április 17.

Ha részletesebben is olvasna a témáról partnerünk, a Start Up Guide Galaxis fogalomtárában, kattintson!

Kapcsolódó témák


Utoljára megtekintett definíciók

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.

Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz!