Ethernet

Az ethernet egy alapvető digitális kommunikációs protokoll, mely a számítógépeket helyi (LAN) vagy szélesebb körű hálózatba (WAN) képes összekötni szabványos interfészen keresztül fizikai, nem vezeték nélküli kapcsolaton keresztül. 

A legtöbb mai számítógép, notebook, router, házimozi, nyomtató vagy akár hangfalak, melyek hálózati képességekkel rendelkeznek, többnyire Ethernet porttal vannak ellátva és egymáshoz szabványosan csatlakoztathatók. 

Habár az ethernet kifejezés alapjában véve a hálózati protokollt jelenti, a köznyelvben gyakran magára a kábel- és csatlakozótípusra használják.

Utoljára szerkesztve: 2021. november 21.

Kapcsolódó témák
Kapcsolódó gyűjtemények

Utoljára megtekintett definíciók

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.

Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz!