Hangfájltípusok

A hangfájl szerepe nem más, mint hogy valamilyen hangzó tartalmat tároljon és/vagy tegyen szerkeszthetővé, használhatóvá. Ma már leginkább az alapján csoportosítjuk őket, hogy a hangot nyersen vagy tömörítve tárolják. 

A nyers tárolás azt jelenti, hogy a hangot pontosan adja vissza a fájl, mint ahogy az felvételre került, a fájl méretét nem csökkentik le semmilyen tömörítési technológiával. A nyers hangfájlok tárolása sok helyet igényel. A legismertebb nyers hangformátum a wav, a legismertebb veszteséges tömörített hangformátum az mp3, veszteségmentes tömörített formátuma a flac.

Utoljára szerkesztve: 2021. november 21.

Kapcsolódó témákUtoljára megtekintett definíciók

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.

Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz!