NAS / Network Attached Storage / Hálózati Adattároló

A hálózati adattároló egy olyan eszköz, ami elérhetővé teszi a rajta tárolt fájlokat a hálózatra vagy az internetre kötött eszközök számára. Olyan céleszköz, amelybe egy vagy több (általában azonos méretű) HDD-t lehet bekötni és saját operációs rendszerrel rendelkezik. Beállításait általában egy adminisztrációs szoftver, mobilapplikáció vagy egy böngészőben megnyitható webes irányítófelület segítségével lehet kezelni. 

A biztonsági mentések kiszolgálása és a fájlmegosztás mellett számos más funkciója is lehet, típustól függően pl. webes videólejátszóként, nyomtatószerverként, de akár csoportmunka-kiszolgálóként is használható.

 

Utoljára szerkesztve: 2022. február 27.

Kapcsolódó témák


Kapcsolódó gyűjtemények

Utoljára megtekintett definíciók

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.

Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz!