VOIP

A VoIP egy kommunikációs technológia, mely kifejezetten arra jött létre, hogy az interneten keresztüli hanghívásokat kezelje. Korábban a telefonhívások analóg rendszereken keresztül történtek, mára a normál telefonhívások is többnyire VoIP technológiára épülnek és az internetes infrastruktúrán keresztül közlekednek digitálisan az interfészek között. 

A VoIP technológia tette lehetővé a 2000-es évek elején, hogy elterjedjenek az olyan online hanghívás-szolgáltatók, mint a Skype, melyek a normál percdíjas telefonszolgáltatáshoz képest nem csak jobb hangminőséget, de többnyire ingyenes hívásokat is ígértek az ügyfeleknek.

Utoljára szerkesztve: 2021. november 21.

Kapcsolódó témákKapcsolódó gyűjtemények

Utoljára megtekintett definíciók

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.

Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz!