Bluetooth

A bluetooth egy nyílt, vezeték nélküli technológia, mely képes mobil és egyéb eszközök között rövid hatótávon belüli kommunikációra a 2,4 GHz-es frekvenciatartományban. Első verzióját 1994-ben mutatták be, azóta már az 5. generációnál jár és a kezdetihez képest jóval alacsonyabb áramfelvétel mellett tud jó minőségű audiójelet továbbítani zenehallgatáshoz, telefonáláshoz, VoIP hívásokhoz, de nagyon hatékony fájlok elküldésére is. 

Az új bluetooth szabványok folyamatosan működő, de alacsony teljesítményű eszközök, például szenzorok, okoseszközök (pl. okosórák, okosotthon-kiegészítők) vezérlésére és kezelésére is optimalizálva lettek. 

Utoljára szerkesztve: 2021. november 21.

Kapcsolódó témák
Kapcsolódó gyűjtemények

Utoljára megtekintett definíciók

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.

Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz!