Computer Aided Design / CAD / Computer Aided Manufacturing / CAM

A CAD, vagyis számítógép által segített tervezés olyan szoftvereket jelent, melyeket digitális modellek, prototípusok tervezésére és gyártására használnak ipari környezetben. A CAD szoftvereket mérnökök, építészek, tervezők használják, hogy 2D vagy 3D rajzokat készítsenek tárgyakról, terekről. 

A modellek geometriai alakzatokból, mintákból állnak és a tervező a program segítségével képes a valós környezeti hatásokat szimulálni. Épületeket, hidakat, sugárhajtóművet, biciklivázat, de egy éjjeli lámpát is ilyen programokkal terveznek. A CAM programok ezenfelül tartalmazzák az anyagok jellemzőit és a gyártási paramétereket is.

Utoljára szerkesztve: 2021. november 21.

Kapcsolódó témák


Utoljára megtekintett definíciók

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.

Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz!