Hálózati kábel / UTP / FTP / STP

A helyi hálózatba kötött számítógépek ethernet kommunikációs szabványon keresztül kommunikálnak, melyhez alapesetben több érpárból álló rézkábeleket használnak. Az ethernet kábelek 4 csavart érpárból állnak, ahol is a vezetékek párosával össze vannak sodorva, így csökkentve az elektromágneses és rádiófrekvenciás interferencia torzító hatását.

A hagyományos UTP kábel kábelei szigeteltek, de árnyékolatlanok, az FTP kábelekben futó érpárok árnyékolatlanok, de a vezeték körbe kap fóliaárnyékolást, az STP kábelek pedig szövött árnyékolással rendelkeznek kívülről. Az árnyékolatlan kábel 100 Mbit-es hálózatokhoz megfelelő, míg a gigabites átviteli sebességhez az árnyékolt kábelek szükségesek.

Utoljára szerkesztve: 2021. november 21.

Kapcsolódó témákKapcsolódó gyűjtemények

Utoljára megtekintett definíciók

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.

Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz!