SSL / Secure Sockets Layer

Az SSL egy protokoll, mely két távoli számítógép közti biztonságos kapcsolat felépítését teszi lehetővé interneten keresztül. Az SSL az átküldött adatokat titkosítással látja el, így a két végpont között nem lehetséges a titkosítás feltörése nélkül hozzáférni az adattartalomhoz. 

Az SSL a webes kommunikáció alapvető része lett, a weboldalakon a bejelentkezéskor, fizetési tranzakciókkor vagy személyes adatok megadásakor többnyire SSL-kapcsolaton keresztül kommunikál a felhasználó gépe és a szerver. A titkosítás szintje folyamatosan fejlődik, korábban maximum 40 bites titkosítás volt jellemző, mára már tipikusnak mondható a 128 bites vagy annál erősebb titkosítás is, amit házi módszerekkel lehetetlen feltörni.

Utoljára szerkesztve: 2021. november 21.

Kapcsolódó témák


Kapcsolódó gyűjtemények

Utoljára megtekintett definíciók

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.

Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz!